• Atsisveikinimo žodis

    ILGAI LAUKTA MIDI PASIBAIGĖ

    Mėnesių mėnesiai intensyvaus darbo, pasiruošimų, mokymų, bendradarbiavimo, laukimo ir… Viskas taip greitai pasibaigė! Sesija ant nosies, baisieji integralai jau moja rankele, o dar ta nuostabi saulė už lango tikrai nekviečia sėdėti prie konspektų. Taip ir norisi išsitiesti lauke ir išsišiepus prisiminti kiekvieną nuostabią akimirką, praleistą prieš MIDI ir jos metu…

    Viskas prasidėjo Vingio parke nuotaikingu bėgimu, kuriame buvo galima apšilti prieš rimtesnius vasaros maratonus ir pusmaratonius. Pramogavome fakultete naktį, sportavome visą savaitgalį, plėtėme savo akiratį konferencijose, įgavome naujų žinių protmušyje, diskutavome, kiek galėtų kainuoti diplomas, vaikinai plušėjo LoL‘o turnyre, o merginos šūkavo ŠTM, taip pat klaidžiojome po Vilniaus užkampius bei apylinkes, laimėtojai džiaugėsi iškovotais nuostabiais prizais. O kur dar neužmirštama pabaiga – Roko opera, kuri šiemet išsiskyrė dainų ir šokių gausa! Viskam dar net nespėjus pasibaigti tik ir lenda mintys apie kitų metų MIDI. Vėl pradedame gyventi laukimu ir noru kitąmet padaryti viską DAR geriau – juk tobulumui ribų nėra!

    Taigi, mielieji, MIDI organizatoriai taria didelį AČIŪ už tai, kad buvote, dalyvavote ir džiaugėtės kartu. Labai laukiame Jūsų prisijungiant kitais metais ir pažadame, kad grįšime dar gyvesni, galingesni ir kupini naujovių!


  • Devinta diena

    MIDI 2014 SU TRENKSMU UŽDARĖ JUBILIEJINĖ ROKO OPERA: „NAKTIS, KAI SUSTOJO MALŪNAS“!!!

    Štai ir praėjo ilgai ruoštos bei brandintos, net devynias dienas trukusios, matematikų ir informatikų dienos bei jų kulminacija – Roko Opera ,,Naktis, kai sustojo malūnas“. Kokybiškas ir įspūdingas šviesų, šokių, muzikos ir dainų šou iš pat pamatų sudrebino Teatro areną bei su trenksmu paminėjo savo jubiliejų.

    Pasirodymo metu žiūrovai stebėjo, kaip jauna mergina, tokia pati studentė, kaip ir daugelis susirinkusiųjų, blaškėsi ir ieškojo tinkamo kelio savo akademiniame gyvenime. Paieška nebuvo lengva, aplinka stereotipiškai studentiška ir nepalanki tiems, kurie iš universiteto nori žinių, o ne diplomo. O kur dar kipšas, vardu Pinčiukas, viliojantis pasirinkti lengvesnį (tačiau jokiu būdu ne geresnį!) kelią! Tačiau, kaip ir daugumoje liaudies pasakų, viskas baigėsi gerai – Urtė pasirinko teisingą sprendimą ir visi „gyveno ilgai ir laimingai“.

    10363266_249308768605232_2727631119800772701_n

    Teatro arena aidėjo ne tik nuo didelio kiekio garso. Šurmulį papildė nuostabos šūksniai ir aikčiojimai, kuriuos sukėlė atlikėjai. Ne vieną nustebino stiprus, be priekaištų sudėtingiausius vingius išlaviruojantis dekanato atstovės Laimos balsas, skaidrus Urtės ir jos mamos dainavimas. Kiek emocijų sukėlė donžuanas Džiovanis, neleidęs suabejoti, kad jis savimi gėrisi ir pasitiki. Šis personažas Amūro strėlę paleido tikrai ne vienai žiūrovei. Nepaprastą prieskonį į šių metų RO įnešė ir mistiškasis Pinčiukas, nuolat raginęs nusižengti taisyklėms, moralės normoms, pasirinkti lengviausią, tačiau nesąžiningą kelią. Įspūdingą choreografiją pristatė šokėjai, kuriems tegalima pasakyti “BRAVO”. Įspūdžius galima aptarinėti ilgai, tačiau tokiu atveju net ir knygą galima parašyti, o mes, savo ruožtu, tenorime pasakyti – šeštadienį buvo nuostabu ir, kaip buvo minima vienoje dainoje, studentai įrodė, kad drauge galima nuversti kalnus.

    Jubiliejinė RO pasižymėjo ir tuo, kad joje apsilankė gausybė veteranų. Tarp jų ir RO pradininkas – Tadas Daujotas, kurio žodžiai buvo bene didžiausias atlygis už ilgą triūsą, bemieges naktis ir nerimą: „Sveikinu. Pasirodėte čempioniškai. Tai veina geriausių mano matytų Roko Operų!”.

    Renginys, kuriam ruoštasi beveik metus, praslinko lyg akimirka. Užkulisiuose atlikėjai neslėpė nuostabos. Tiesiog nesitiki, kad viskas jau praėjo. Ne vienas prisipažino nežinąs, ką dabar veiks savaitgaliais. Greičiausiai dar keletą savaičių kelsis į repeticijas, kol pripras prie naujo ritmo. Tuo tarpu, kiti teigė, kad vis tiek eis į repeticijas, juk reikia palaikyti formą, kad pakliūtų į kitų metų RO. Svarbiausia, visi neslėpė džiaugsmo ir teigė, kad tai vienas geriausių projektų, kuriame teko dalyvauti ar galėjo įsivaizduoti.

    Roko-operistai tikisi, kad šeštadienio vakaro studentiška gyvenimo pamoka ilgam išliks atminties kertelėje visiems susirinkusiems: jauniems ir vyresniems, pirmą kartą matantiems ir jau ilgamečiais draugais patapusiems. O organizatoriai gali pagaliau atsikvėpti… Bent keletą mėnesių iki naujo scenarijaus rengimo, kūrybinių pasisėdėjimų ir „minčių lietaus” seansų.

    10298905_10201098358859778_4499348708519168875_n


  • Aštunta diena

    MIDI ARTĖJA Į PABAIGĄ

    Po paslapčių kupinos nakties išaušo priešpaskutinioji mūsų didžiosios šventinės savaitės diena.

    Penktadienis prasidėjo MIF Naugarduko 102-oje auditorijoje, į kurią apsilankyti kvietė jau trečius metus vyksianti konferencija – MIDI(x). Unikalusis matematikų ir informatikų dienų renginys, reikia manyti, tikrai nenuvylė čia susirinkusiųjų. Pirmasis kalbėjo fotokorespondentas Jonas Staselis. Jis parodė jaudinančią istoriją fotofilmo formatu ir taip privertė atkreipti dėmesį į tai, jog turime nepamiršti rūpintis šeima, kreipti dėmesį į mažus dalykus ir neskubėti gyventi. Antrasis nuotaiką kėlė ir pokyčiams savo nejudrioje kasdienybėje įkvėpė įvairiausių kelionių sąskrydžių rengėjas, keliautojas Algimantas Jucevičius. Jo dėka tik ir norėjosi šokti į patogią avalynę ir bėgti į gamtą, kurioje kiekvienas žmogus gali iš tikrųjų pailsėti ir visokeriopai „pasikrauti“. Linas Mikutavičius, MIF‘o studentas pasakojo savo istoriją, pradėjęs klausimu „Kokia yra Tavo svajonė?“ ir privertė rimtai susimąstyti, ar nešvaistome savo laiko veltui, tikrai jos siekiame, ar tik svajojame. Po jo prieš auditoriją stovėjo Beissoul-Artūras Žabas, kuris įkvėpė tikėti savimi, būti laimingais, skaityti inspiruojančias knygas, mokytis iš kiekvieno sutikto žmogaus pasakodamas savo asmeninę istoriją, kaip iš visiškai nieko su muzika neturinčios aplinkos savomis pastangomis susikūrė tai, ką turi dabar. Toliau sekė dar vieno MIF‘o studento, šio renginio pradininko, Oleg Mirzianov kalba. Olegas savo šešių studentavimo metų patirtimi skatino kiekvieną rytą nusišypsoti, atrasti savyje motyvacijos mokymuisi, nesigėdyti prašyti pagalbos ir svarbiausia – nepasiduoti išoriniams veiksniams, visuomenės spaudimui ir jei yra noro – pasiimti atostogų nuo mokslų ir tuos metus praleisti turiningai, tobulėjant kaip asmenybei. Paskutinis kalbėtojas prieš pertrauką buvo doc. dr. Aurimas Švedas atsakydamas mums į klausimą „Kam XXI amžiaus žmogui reikalinga istorija?“. Kiekvienas kuriame savo istoriją, kuria turime dalintis su visais kitais. Po pertraukos VU Bendrosios psichologijos katedros vedėjas prof. dr. Gintautas Valickas, kuris iš psichologinės pusės kalbėjo apie kiekvieno iš mūsų potencialo atskleidimą, atskleidė, kad daugiausiai pasiekia nebūtinai talentingiausi, o tie, kurie sugeba daug daug dirbti ir turi savyje įgimtą potencialą. Po trijų tikrai neprailgusių ir be galo turiningų valandų visi išėjo kupini gavę peno dvasiniams apmąstymams ir dėkodami nepagailėjusiems savo laiko lektoriams.

    AST_0383

    Tos pačios dienos vakare, apie 20 valandą, Baltupių MIF‘o stovėjimo aištelėje pradėjo gūžėti mašinos, o iš jų lipti studentai ir ne tik su atšvaitinėmis liemenėmis. Ką gi jie vėl sugalvojo? MIDI 2014 Orientacinės varžybos šiemet buvo kupinos iššūkių ir naujų išbandymų. Komandos turėjo spręsti įvairias iškilusias užduotis, pastabumu ir vikrumu pralenkti kitus ir keliauti iš vieno Vilniaus nuošalaus kampelio į kitą ieškodami paslėptų kodų ir artefaktų. Iš viso dalyvavo net 55 komandos! Kadangi didelė dalis komandų finišo nepasiekė laiku, šis buvo atidėtas 3 valandoms. Net su prailgintu laiku finišą pasiekė 39 ekipažai. Vieniems varžybos užėmė 4 valandas, kitiems 10 valandų. Kaži, gal kai kurie pamiršo pasiimti į daiktų sąrašą įtrauktas „greitas kojas ekipaže“ ir „daug pastabumo“. Pirmąją vietą iškovojo komanda „42“, antrieji – „Davaj Veselej“, trečia vieta atiteko komandai „Banginiai“. Pirmos 3 vietos buvo apdovanotos atsiminimo dovanėlėmis ir medaliais. Geriausia komanda, sudaryta vien iš MIF‘o studentų, buvo „Novie Pirati“. Jie užėmė 7 vietą. Finišavusieji prie užkurto lauželio galėjo atsipalaiduoti ir aptarti žaidimą, patirtus nuotykius bei emocijas.

    _MG_0692

    Pavargę, tačiau laimingi ir pasisėmę gerų emocijų po abiejų aštuntosios dienos renginių, netikėdami, kad MIDI jau beveik pasibaigė, laukiam nesulaukiam paskutiniosios dienos kulminacijos – Roko Operos: „Naktis, kai sustojo malūnas“!


  • Septinta diena

    SEPTINTOJI MIDI DIENA – TIEK VAIKINAMS, TIEK MERGINOMS

    Kas žinojo, kas ne, tačiau vaikinų ir merginų MIF‘e yra beveik po lygiai (merginų netgi truputėlį daugiau), todėl septintoji MIDI diena turėjo du renginius – vienas džiuginantis vaikinus, kitas -vedantis iš proto dailiosios lyties atstoves.

    Ketvirtadienis prasidėjo Baltupių MIF‘o skaitykloje, kurioje vyko kompiuterinio žaidimo, pavergusio prisiekusių „gamer‘ių“ širdis, League Of Legends turnyras. Jame dalyvavo aštuonios komandos. Ketvirtfinalius žaidė iki pirmos, o pusfinalius ir finalą iki dviejų pergalių. Visus mačus buvo galima stebėti, o juos visą dieną komentavo Ernestas Seminogovas ir Vilius Prakapas. Pirmąją vietą užėmė komanda, finalinėje dvikovoje 2:0 nugalėjusi priešininkus, “Pussy wreckers”. Komandos nariai: Rytis Dragūnas, Paulius Girdzijauskas, Vytautas Mėlinauskas, Karolis Leškauskas, Povilas Jurgaitis. Garbingą antrąją vietą užėmė “Gladiatoriai”: Ernestas Mitkus, Benas Gasiūnas, Žilvinas Rekevičius, Dominykas Kurtinaitis, Erikas Kuvakin. Nugalėtojai neišėjo tuščiomis – jie buvo apdovanoti puikiais prizais!

    10325426_847775758585380_7757477207216362643_n

    Na, o vakare merginas iš visų fakultetų ir universitetų kvietė vienas populiariausių MIDI renginių – Šou Tik Merginoms (ŠTM). Tai buvo pirmas kartas, kuomet šis renginys išsikėlė iš fakulteto į platesnes erdves – klubą „Seacret“, kas tik dar labiau pakėlė jo kokybę. Pavadinimas vietos, kuriame vyko veiksmas, puikiai iliustruoja ŠTM nuotaiką ir visą esmę – į klubą, kol nepraėjo šešių ypatingų MIF‘o vaikinų pasirodymai, nebuvo įleidžiami jokie kiti stipriosios lyties atstovai. Kas vyko „Seacret“ klube lai ir lieka tarp to klubo sienų. Pasakysime viena – mergaitės, jei nebuvote, ateikite kitais metais ir pamatykite viską pačios!

    Ta linksma gaida ir užsibaigė MIDI ketvirtadienis (tiksliau pasibaigė jau penktadienį) ir po jo laukia priešpaskutinė, bet toli gražu ne prasčiausia, MIDI 2014 diena!!!


  • Šešta diena

    MIDI KVIEČIA ĮGYTI NAUJŲ ŽINIŲ IR PATIKRINTI SAVO SUGEBĖJIMUS

    MIDI tęsia savo pasirodymą kviesdama prisijungti visus ir pasisemti žinių IT konferencijoje bei išbandyti savo įgudžius stalo futbolo turnyre.

    Trečiadienio vidurdienį prasidėjusi IT konferencija, kuri vyko MKIC‘e, stebino tuo, jog jos tiesioginę transliaciją buvo galima stebėti ir internetu! Įvairių įmonių atstovai pasakojo apie pačias moderniausias IT technologijas ir subtilybes. „Visma“ atstovas supažindino su pagrindiniais Agile principais bei kaip įmonėse motyvuojami žmonės, antroji, „Ruptela“ atstovė pasakojo IT analitiko darbą – sužinojome, jog tai yra žmogus, kuris tarpininkauja tarp užsakovo ir programuotojo. Albertas Šermokas iš „Asseco“ sudomino pristatymu apie duomenų saugumą, kaip jie yra kaupiami apie kiekvieną žmogų tam tikrose duomenų bazėse, o jo kalbą tęsė atstovas iš „NOD Baltic“. „Affecto“ veiklos analizės skyriaus vadovas Dmitrij Teslenko demonstravo, kaip duomenis gauti naudojantis “Excel” ir Power BI įrankį, netgi parodė pavyzdį naudodamasis „Facebook”. Po pertraukos konferenciją tęsė “Barclays” atstovė atskleisdama, kaip tinkamai rašyti CV, kaip darbdaviai jį skaito ir vertina, o Martynas Strabeikis iš “Etronika” supažindino su UX ir UI skirtumais. Paskutinysis pranešimas skambėjo anglų kalba. Peter Samuel iš „Storebrand“ kalbėjo apie dizaino šablonus, Java Script bei HTML. Naujos informacijos pasikrovę, širdingai padėkojome atvykusiems lektoriams bei tikimės dar didesnio konferencijos pasisekimo kitais metais.

    IMG_6771

    Vakarop atsipalaiduoti viliojo stalo futbolo turnyras, vykęs stalo futbolo klube „Foosin“. Komandos varžėsi dėl nugalėtojų vardo ir gerai praleido laiką. Jos turėjo būti sudarytos iš dviejų stalo futbolo entuziastų. Turnyre vyravo dviejų minusų sistema, kai iš kovos dėl pirmos vietos turnyre komanda iškrenta pralaimėjus dvejas varžybas. Žaidę studentai ne vien kovojo dėl pergalės, bet ir draugiškai dalinosi patarimais, patirtimi, susijusia su žaidimu, jo taktika ir strategija su varžovais. Turnyro nugalėtojais tapo Karolis Pociūnas ir Edgaras Petraševičius. Sveikiname nugalėtojus ir lauksime sugrįžtant kitąmet!

    IMG_0138 (1)

    Na, o skaitytojų kviečiame nepamiršti, jog laukia dar trys pačios beprotiškiausios MIDI dienos, kuriose laukia nepamirštami įpūdžiai, nuotykiai, naujos patirtys ir daug daug juoko. Ateik ir tapk to dalimi!


  • Penkta diena

    NESUSTABDOMOS MATEMATIKŲ IR INFORMATIKŲ DIENOS JAU ĮPUSĖJO

    MIDI ir toliau kviečia visus studentus ir ne tik įsitraukti į šventinį šurmulį. Penktoji diena praėjo su trim puikiais renginiais: pirštelių miklumą tikrinančiu matematinio teksto rinkimo turnyru, temos įkvepta diskusija „Kiek iš tiesų kainuoja diplomas?“ bei inteligentiškuoju protmušiu.

    Antradienio popietę pradėjo jubiliejinis – penktasis – Matematinio teksto rinkimo turnyras. Jame susirinko netgi trys dalyviai (taip, daugiau nei praėjusiais metais!), kurie turėjo kuo greičiau ir tiksliau surinkti jiems pateiktą matematinį tekstą ir jį pateikti PDF formatu. Kompetetinga vieno asmens komisija, kurią sudarė dėstytojas Vaidotas Zemlys, vertino dalyvių gautą surinktą tekstą. Sparčiausias buvo dėstytojas Remigijus Leipus, kuris įveikė užduotį per 32 minutes. Komisijai peržiūrėjus visų dalyvių tekstus paaiškėjo nugalėtojas – R. Leipus, kuris gavo prizą – popieriuką su Daukantu (100Lt) bei diplomą. Na, o kiti dalyviai, Deividas Vengalis ir Saulius Jakubonis, taip pat neišėjo tuščiomis – jiems atiteko MIDI 2014 ženkliukai atminimui.

    mtrt

    Kiek vėliau mūsų fakultete vyko diskusija: „Kiek iš tiesų kainuoja diplomas?“ Ją moderavo Arminas Varanauskas, kuris stengėsi, jog dalyviai per daug nenukryptų nuo temos bei stabdė, kai pašnekovai pernelyg išsiplėsdavo. Diskusijoje dalyvavo LR akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius Vigilijus Sadauskas , LR švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narys Gintaras Steponavičius, VU Studijų komiteto pirmininkas Alfredas Račkauskas bei VU MIF akademinių reikalų prodekanas Linas Būtėnas. Kiekvienas norėjęs galėjo drąsiai užduoti iškilusius klausimus, o į juos buvo stengiamasi kaip įmanoma aiškiau atsakyti. Ypač už savo nuomonę aplodismentų susilaukė A. Račkauskas, o po diskusijos į likusius neaiškumus didžiausiems entuziastams su malonumu sutiko atsakyti V. Sadauskas, kuris nepagailėjo savo laiko ir jį paskyrė studentams.

    Penktoji MIDI diena vakarop sukvietė studentus ir kitus galvosukių mėgėjus į New York muzikinį teatrą, kuriame vyko protmušis, parengtas Matematikos ir informatikos fakulteto dėstytojo Antano Lenkšo. Protmušyje dalyvavo neįtikėtinai daug komandų – net 31. Visos jos atkakliai kovėsi dėl vertingų prizų įvairiose kategorijose: geriausios komandos, komandos kapitono bei įdomiausio klausimo. Stebėtinai turėjo pasisekti kino, muzikos mylėtojams, technikos ir technologijų žinovams, be to, tiems, kurie domisi graikų mitologija ir pasaulio istorija. Protmušio klausimai tikrino dalyvių kūrybingumą bei atidumą. Nors pagal taisykles komandą galėjo sudaryti net 8 žmonės, visgi atsirado tokių klausimų, kurių nesugebėjo įveikti nei viena, net ir geriausiai pasikausčiusi komanda. Iki vėlumos trukusiame renginyje netrūko šypsenų ir juoko, nes kiekvienos pertraukos metu buvo parodomi šmaikščiausi bei išradingiausi atsakymai į sudėtingus ir lengvesnius turų klausimus. Neabejotina, jog žinių pasisėmę šių metų dalyviai neatsisakys išmėginti savo jėgų ir kitąmet.

    protmusis

    Nors MIDI jau įpusėjo kvietusi į nuostabius renginius, tačiau be galo įspūdingi ir dėmesio verti pasirodymai, konferencijos ir kt. dar priešaky, tad vyk visas abejones šalin ir prisijunk prie MIDI‘stų kol dar gali!


  • Ketvirta diena

    MIDI TĘSIASI KVIESDAMA STUDENTUS SUSIPAŽINTI SU MATEMATIKOS IR FINANSŲ SPECIALISTAIS

    Nepastebimai greitai praėjęs savaitgalis (kaip ir visi) po įvairiausių sporto turnyrų neišsekino mūsų dalyvių ir visi su džiaugsmu vis labiau įsitraukiame į MIDI sūkurį.

    Gegužės 12 dieną įvyko pirmoji šių metų konferencija – matematikos ir finansų konferencija. Jos metu buvo klausomos lektorių paskaitos, kalbama bei diskutuojama studentams aktualiomis temomis. Konferencijos dalyviams SEB banko vyriausiasis ekonomistas Gitanas Nausėda kalbėjo apie euro įvedimą. Pristatymo metu sužinojome daugiau apie euro istoriją Europoje, galimas įvedimo pasėkmes Lietuvai bei apie patį įvedimo procesą. Vėliau Evaldas Valeiša, baigęs taikomąją matematiką bei šiuo metu „SWEDBANK LIFE INSURANCE SE“ Lietuvos filiale einantis direktoriaus pareigas, pasakojo apie aktuaro profesiją. Tie, kas dar nežinojo apie šią specialybę, buvo supažindinti su ja, o tiems, kurie jau žinojo, buvo papasakota, ko galima tikėtis dirbant aktuaro darbą. Toliau konferenciją tęsė ekonometrė Aurelija Proškutė, kuri pristatė 10 legendų apie ekonometro darbą. Iš jos sužinojome, jog ne visada sudėtingas modelis duoda geresnį rezultatą nei paprastas , ir kad ne visada statistiškai tiksliausias modelis yra tinkamiausias. Tuomet finansinių produktų pardavimų specialistas Vytautas Čirvinskas pristatė temą „Išvestinės finansinės priemonės bei jų panaudojimas praktikoje“. Trumpų pertraukėlių metu nuobodžiauti taip pat neteko, visa auditorija dalyvavo viktorinoje bei turėjo galimybę laimėti šaunių prizų.

    1

    Na, o pasisėmę naujų žinių matematikos ir finansų konferencijoje, lėkėme į 203 auditoriją. Ten vykęs poezijos vakaras, arba kitaip – vakaras su R. Kašuba, kvietė studentus, dėstytojus ir fakulteto svečius nuotaikingai praleisti lietingą ir niūroką pirmadienio pavakarę. Perskaitę pavadainimą – neapsigaukite, šis vakaras nebuvo skirtas raiškiam poezijos skaitymui. Jo metu MIF‘o dėstytojas Romualdas Kašuba dalyvius skatino kurti trumpas eiles pagal tam tikras temas. Taigi, poezijos vakaras – konkursas, įrodantis, kad matematikai ir informatikai labai kūrybingi ne vien skaičių sferoje, bet ir poezijoje. Ketureilių kūrybos procese dalyvavo 8 dalyviai: Tadas Daujotas, dėstytojas Albertas Zinkevičius, Vygantas Šimkus, Rūta Masiulytė, Ernesta Butkutė, Paulius Andrejevas, Tomas Pabiržis ir mūsų kaimynė iš chemijos fakulteto Dovilė Ežerskytė. Koks bus konkursas be rimtos vertinimo komisijos? Pirmininko pareigas užėmė tikimybių teorijos ir skaičių teorijos katedros profesorius Eugenijus Manstavičius, jam talkino dėstytojo R. Kašubos kolega, taip pat Indrė Tamošauskaitė ir Eivilė Augytė. Konkurso metu buvo 5 turai, kurių metu poetams reikėjo sukurti naują MIDI himno variantą, haiku, pratęsti eiles su duotais sakiniais ir net parašyti sveikinimo kalbą dekanui. Konkurso nugalėtoju tapo Tadas Daujotas, antroji vieta atiteko Dovilei Ežerskytei ir garbingoje trečioje vietoje liko Tomas Pabiržis.

    Po tokio kūrybingo pirmadienio vakaro, pasikrovę teigiamos energijos, studentai laukia kitų MIDI renginių.

    2


  • Trečia diena

    KOVOS TURNYRUOSE TĘSIASI

    MIDI 2014 sportiškasis savaitgalis tęsiasi! Puiki nuotaika neapleidžia nei MIDI organizatorių, nei dalyvių, tad visi pilnu tempu ir toliau mėgaujasi atėjusia švente.

    Sekmadienio rytą MIF Naugarduko hole rinkosi geriausi šachmatų žaidėjai. MIDI šachmatų „Žaibo“ turnyre dalyvavo 42 žaidėjai – 7 dėstytojai, 11 MIF‘o absolventų, 16 studentų ir 8 svečiai. Mėgaudamiesi žaidimu jie tarpusavyje varžėsi dėl nugalėtojo taurės. Turnyro metu buvo sužaista 11 etapų, kurių metu kiekvienam žaidėjui buvo skirtos 5 minutės, vienos partijos trukmė negalėjo viršyti 10 min. Finale susitiko 3 žaidėjai, kurie papildomų partijų metu aiškinosi, kuris iš jų vertas trofėjaus – taurės.

    Geriausiu MIDI šachmatų „Žaibo“ turnyro šachmatininku tapo Martynas Limontas, antrąją vietą pelnė Dimitrijus Chocenka ir trečiają vietą pelnė, 2013 m. turnyro nugalėtojas, Laimonas Kudžma. Na, o studentų tarpe geriausiai pasirodė ir pirmąją vietą iškovojo Tomas Jankūnas, antroji vieta atiteko Martynui Gudauskui ir trečiąją vietą laimėjo Andrius Rimeikis. Dėstytojų tarpe šauniai pasirodė Vytautas Kazakevičius ir Valdas Dičiūnas.

    IMG_9219

    Tuo pat metu, kai šachmatininkai suko galveles, sportininkus į Saulėtekį kvietė MIDI tinklinio turnyras. Šis vyko dviem etapais. Pirmiausia, visų komandų kapitonai burtų keliu buvo paskirstyti į du pogrupius, kuriuose buvo varžomasi dėl kelialapio į pusfinalių kovas. Buvo nuspręsta, kad iš kiekvieno (A ir B) pogrupio į pusfinalius išeina po dvi komandas. Po įspūdingų kirčių serijos, išaiškėjo keturios stipriausios komandos, kurios kovojo dėl pirmųjų vietų. Galutinėje turnyrinėje lentelėje išaiškėjo nugalėtojai, pirmąją vietą iškovojo „Mišrūnų“ komanda, antrąją vietą – „Rinktinaitė 69“, trečiąją vietą komanda „Nesvarbu dar“ bei garbingą ketvirtą vietą iškovojo „BARCLAYS“ komanda. Nugalėtojai buvo apdovanoti diplomais, medaliais ir MIDI ženkliukais, o taip pat nugalėtojų „Mišrūnų“ komanda gavo Xplanet kvietimus ekstremaliai laipioti sienomis bei pergalę primenančią MIDI`14 Tinklinio turnyro nugalėtojo taurę.

    barclays@tinklinis

    Sekmadienio rytą tęsė bei taiklumą išbandyti kvietė šių metų MIDI naujiena – šaudymo iš lanko varžybos. Šia „šviežiena“ susidomėjo 9 merginos ir 19 vaikinų. Lankininkai dalyvavo išankstinėje registracijoje ir turėjo atvykti į bent vieną treniruotę. Turnyras vyko Vingio parke įsikūrusioje lankininkų sporto klubo šaudykloje. 10:30 prasidėjo pasiruošimas varžyboms, dalyvių registracija. Tuomet visi lankininkai turėjo trumpą apšilimą po kurio varžybų atidarymą paskelbė ir porą žodžių tarė treneris Tomas Kučinskas. Lepinant maloniai saulutei, vidurdienį įvyko individualių varžybų pradžia. Šių varžybų eiga buvo trijų etapų: pirmajame etape kiekvienas dalyvis šovė 10 serijų po 3 strėles. Pagal pasiektus šio etapo rezultatus buvo sudaryta kvalifikacinė lentelė antrajam etapui – atkrintamosioms dvikovoms. Šiame etape dvikovoje mažiau taškų surinkęs dalyvis palikdavo turnyrą, o laimėtojas patekdavo į kitą turą. Finalininkai savo taiklumą rodė šaudydami lietui lyjant, tačiau prastos oro sąlygos nesutrukdė jų puikiems pasirodymams. Pirmąją vietą tarp merginų užėmė Anastasija Kazakova, antrąją – Ieva Ulevičiūtė, trečiąją – Aistė Drėgvaitė. Vaikinų lankininkų buvo daugiau, iš jų geriausiai pasirodė ir pirmąją vietą užėmė Dainius Gaižutis, antrąją – Tomas Krikščionaitis, trečiąją – Dominykas Kurtinaitis. Dėkojame visiems už dalyvavimą bei gerai praleistą laiką.

    saudymas is lanko 1


  • Antra diena

    MIDI SPORTO TURNYRUOSE VYKSTA ĮNIRTINGOS KOVOS DĖL ČEMPIONŲ VARDO

    Penktadienį prasidėjusios matematikų ir informatikų dienos startavo MIDI bėgimu, o toliau visi sportiškai nusiteikę studentai savaitgalį buvo kviečiami dalyvauti įvairiuose sporto renginiuose.

    Vienas pirmųjų – stalo teniso turnyras. Nors dauguma studentų penktadienį dalyvavo visą naktį trukusiame renginyje „Naktis MIF‘e“ , labai smagu, kad sulaukėme ištvermingiausių ir žvaliai nusiteikusių žaidėjų. Turnyras vyko dviem etapais. Pirmiausia, visi dalyviai burtų keliu buvo suskirstyti į tris pogrupius. Žaisdami iki dviejų pergalių, varžovai, norėdami patekti į sekantį pogrupį, kuriame buvo varžomasi dėl aukštesnių vietų, savo pogrupyje turėjo būti 1-2 vietose. Po įnirtingų kovų, šeši geriausieji antrame etape kovojo dėl 1-6 vietų, o likusieji dėl 7-12. Galutinėje turnyro rezultatų lentelėje garbingąją trečią vietą užėmė Edgaras Norkus (5 taškai, 3 pergalės), antrąją vietą – Martynas Mylė (5 taškai, 4 pergalės) ir pirmąją vietą, nemaža taškų persvara, iškovojo MIF‘o studentas Lukas Klebonas (8 taškai, 5 pergalės). Nugalėtojai buvo apdovanoti diplomais, medaliais ir kvietimais į sporto klubą, o Lukas taip pat gavo ir pergalę priminsiančią taurę. Nors šiais metais turnyras nepasižymėjo labai gausiu dalyvių skaičiumi, bet gera nuotaika ir ryžto nugalėti kupina atmosfera buvo užtikrinta.

    2

    Taip pat matematikai ir informatikai kvietė į MIDI krepšinį, kuris vyko Saulėtekyje. Išbandyti savo jėgų atvyko netgi 24 komandos, kurios  turėjo rungtyniauti grupėse. Po grupės varžybų teliko 8 pačios stipriausios komandos, kurios pradėjo tarpusavio kovas ketvirtfinaliuose, o po ilgos tačiau tikrai neprailgusios dienos prizines vietas pasidalino komandos:

    • 1. Maisak
    • 2. Sexulkos
    • 3. Čiurlioniai

    1

    Tuo pačiu metu, kaip ir vykęs krepšinio turnyras, MIDI futbolo turnyre, kuris vyko Simono Daukanto progimnazijos fubolo stadione, iš 17 užsiregistravusių dėl čempionų vardo tarpusavyje varžėsi 15 komandų. Turnyro metu komandos žaidė du kėlinius po 15 min, kurių metu paaiškėjo, kurios komandos keliaus į ketvirtfinalį ir kurios žais finale. Turnyro pradžioje šviečianti saulutė žadėjo gražią dieną ir šiltą atmosferą. Deja, įpusėjus rungtynėms pradėjo plaupti lietus ir taip žaidimo sąlygas padarė kiek sudėtingesnes. Prastas oras nesutrukdė sportininkams žaisti ir įrodyti savo pranašumą rungtynėse. Taip ir vyko varžybos tarp atkakliausių komandų, kol galiausiai liko tik dvi čempionų vardo vertos komandos: „FK Zacirka“ ir „Diplomshop.lt“. Po ilgo ir įtempto finalo nugalėtojais tapo „FK Zacirka“ rezultatu 5:0.

    3
    Sveikimane nugalėtojus, džiaugiamės pergale kartu su jais bei laukiame atvykstant į kitus MIDI renginius!


  • Pirma diena

    MIDI 2014 PAGALIAU STARTAVO!

    Ilgai laukta ir pagaliau sulaukta MIDI 2014 prasidėjo jau tradicija tapusiu MIDI bėgimu. Šiais metais organizatoriai šiam renginiui pasirinko netradicinę MIDI bėgimui vietą – Vingio parką. Renginio atidarymo metu sveikinimo žodį tarė MIF‘o dekanas Gediminas Stepanauskas. Po audringų aplodismentų į estradą katino dienų ugnį įnešė MIDI vadovė Laura Šaduikytė ir po motyvuojančios įžanginės kalbos šventąją ugnį perdavė VU SA MIF pirmininkui Irmantui Mikulėnui, kuris įžiebė aukurą ir taip paskelbė šventės pradžią.

    1

    Iš viso į MIDI 2014 bėgimą užsukti ir išbandyti savo jėgas nepabūgo 72 drąsuoliai. Dalyviai galėjo rinktis iš 3 distancijų: simbolinį pi (3,14) kilometrą, 6 km ir 9 km distancijas. Sugebėję įveikti 6 bei 9 km distancijas, buvo apdovanoti prizais. Šiemet juos pelnė:

    6 km. Moterys:

    • 1. Jurgita Sakalytė (28, 22)
    • 2. Rasa Sakalytė (28.35)
    • 3. Jolita Slipkauskaitė (32.43)

    6 km.Vyrai: 

    • 1. Mindaugas Paznekas (23,05)
    • 2. Mantas Andriuškas (24,53)
    • 3. Justas Pošiūnas (24,54)

    9 km. Moterys:

    • 1. Lina Batulevičiūtė (36,41)
    • 2. Aušra Martinkutė (43,29)
    • 3. Šarūnė Matelytė (46,43)

    9 km. Vyrai:

    • 1. Andrejus Žusovas (33,44)
    • 2. Saulius Prašmantas (35,16)
    • 3. Egidijus Šatkauskas (37,03)

    2

    Nugalėtojus apdovanojo Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės sportininkas – Justinas Kinderis. Po bėgimo studentai ir renginio svečiai dalyvavo pramoginėse estafetėse, žaidė smiginį, stalo futbolą, stalo ledo ritulį ir netgi galėjo sužaisti didžiųjų šachmatų partiją. Geros nuotaikos bei puikių emocijų netrūko viso renginio metu.

    Nors ir šiek tiek nuvargę po ilgų distancijų bėgimo, bet gerai nusiteikę studentai sugužėjo į dar vieną renginį – Naktį MIF‘e. Pernai pirmą kartą visus sukvietęs naktį praleisti kartu ir didelės sėkmės sulaukęs renginys šiemet vėl grįžo su trenksmu. Į renginį MIF‘iečių ir ne tik sugūžėjo daugiau nei pernai. Renginio metu studentų laukė veiklų gausybė pradedant nuo orientacinių rungtynių, baigiant filmų žiūrėjimu. Tie, kas mėgsta spręsti įvairius galvosūkius ir atrasti dar neatrastus fakulteto kampelius, galėjo save išbandyti orentacinėse varžybose. CS žaidėjai galėjo išbandyt savo jėgas įnirtingoje kovoje dėl nugalėtojų titulo, o norintys susirasti poras šokiams ar šiaip pabendrauti galėjo dalyvauti greituose pasimatymuose. Nemėgstančius šokti kvietė filmų peržiūros. Studentų, negalinčių gyventi be azarto, laukė pokeris ir stalo žaidimai. Mėgstančius groti kvietė Jam‘as ir Guitar hero. O pačius dainingiausius studentus viliojo karaokė. Tiems, kas mėgsta išjudinti savo smegenų ląsteles buvo paruoštas protmušis su gausybe sunkių ir painių klausimų. Taigi, po tokios nakties MIF‘e, geros nuotaikos užtaisas visiems MIDI renginiams garantuotas, tereikia gerai išsimiegoti ir susitiksime kituose MIDI renginiuose!

    3

     


  • Diplomshop.lt

    Diplomshop.lt – Juk kiekvienam studentui bent kartą gyvenime yra atsisėdęs kipšiukas ant peties ir šnibždėjęs ausin: „pasidaryk paruoštukę“, „nusirašyk nuo draugo“, „o gal parsisiųsk darbą iš interneto?“ Šiemet matematikai ir informatikai nori garsiai pareikšti, kad yra prieš akademinį nesąžiningumą (diplomų ir darbų pirkimą, nusirašinėjimą ir t.t.), žinoma, į viską žvelgdami su lengvu humoro prieskoniu.